L’ETSEIB disposarà d’impressores 3D RepRap per poder imprimir dissenys

Amb les impressores RepRap es podran imprimir dissenys i figures, des de models estètics fins a petites peces mecàniques. El projecte RepRap és una iniciativa creada amb el propòsit de crear una màquina de prototipatge ràpid lliure que sigui capaç de replicar-se a si mateixa.

Una màquina d’aquest tipus pot fabricar objectes físics a partir de models generats per ordinador: de la mateixa manera que la impressora d’un ordinador permet imprimir imatges en dues dimensions en paper, la RepRap imprimeix objectes en 3D en plàstic, permetent la fabricació d’objectes.

La tecnologia RepRap pot generar fins i tot les peces necessàries per construir una altra màquina igual que ella mateixa. El projecte RepRap va ser iniciat el febrer 2004 per Adrian Bowyer a Anglaterra, però actualment hi ha persones col·laborant en moltes altres parts del món.

A Catalunya, la Fundació CIM de la UPC, amb el seu projecte RepRapBcn, fa dos anys que col·labora en aquest projecte de manera activa, evolucionant la tecnologia i facilitant materials i formació als interessats en conèixer aquesta tecnologia. En aquest sentit, l’ETSEIB serà la primera Escola d’una universitat espanyola amb una aula RepRap disponible per als seus alumnes.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: